onsdag 6 juli 2011

LÖRDAG 9 JULI STARTSKOTT: JENS LEKMAN // WE ARE SOLDIERS // NINA NATRI // JOANNA RYTEL //

STARTSKOTT: JENS LEKMAN // WE ARE SOLDIERS // NINA NATRI // JOANNA RYTEL //

På lördag verkar det bli en spännande kväll på Kontiki!
lördag 9 juni kl. 20:00 02:00

Text ang kvällen, avsändare är: Malin Nordström, Radha Hillarp Katz, Sara Abdi, Karen Canales, Klara Persson, Raisa Pennanen, Lova Hillarp Katz

"Vi tänker göra en tidning. Det här är startskottet. Vi firar genom att bjuda på fest och har lyckats skramla ihop ett helt gäng av det allra finaste och bästa vi vet.

Kom så får du:
- bli underhållen
- dricka öl på uteservering
...
- veta mer om tidningen
- ge oss förslag på tidningsnamn och temanummer
- ställa frågor till hjärtespalten
- dansa
- skåla för oss och peppa på världens bästa tidning


Detta är vad som bjuds:

JENS LEKMAN

Den här herren kräver knappt någon närmare presentation. Han har emigrerat till Australien men är hemma i Göteborg över sommaren och gör bland annat lite dj-gig - hittills har golvet på Kontiki dansats sönder och båten sänkts när Jens stått bakom skivspelarna. Behöver vi säga att vi är sjukt peppade?

WE ARE SOLDIERS WE HAVE GUNS

Det började med ett gäng låtar som inte passade in i Malin Dahlbergs andra projekt (Douglas Heart, Laurel Music, Afraid of Stairs mm). Debutspelningen skedde i ett vardagsrum i Bergsjön. We are soldiers we have guns är fantastiska poppärlor; det är varken tufft eller gulligt och totalt oironiskt; det är köttets lust och själens obotliga ensamhet. Denna kväll gör Malin ett intimt och avskalat set för oss bland bambun.
www.wearesoldiers.net
www.myspace.com/wearesoldiers

NINA NATRI

På nittiotalet tyckte vi att Nina Natri var svincool i Fidget. Nu har hon samlat ihop sig och ett gäng andra creddiga musiker och släppt ett soloalbum. En comeback och en debut på samma gång! Vi som gillar att gå ut i Göteborg brukar se henne bakom skivspelare i en hatt med solros. Ikväll håller hon igång vårt dansgolv med idel hits. Alltifrån Devo till Depeche Mode, the Cure till Crystal Castles, Lykke Li till Leila K kan vi nog hoppas på. Kanske lite Arcade Fire också.
http://ninanatri.com/
www.darling.se/nr61/ninanatri/index.htm

JOANNA RYTEL

Kön, genus, feminism, heder, abort och rasism – konstnären Joanna Rytel utforskar i sina verk några av dagens mest kontroversiella ämnen. Rytel skapar situationer av en nästan barnsligt provocerande karaktär; hon skildrar sexarbetare på konstutställningar, strippar inför djur, har födelsedagskalas för aborterade foster. Av ämnena att döma är det lätt att tro att Rytel är politiskt korrekt. Å nej då. Se hennes video Gang Bang Barbie under kvällen. Förundran, fascination och kanske ett visst mått förskräckelse utlovas.
www.joannarytel.com

IRIS PIERS

Iris Piers, konstnär och regissör, arbetar med icke-berättande film, videoinstallationer, live-bio performances och musikvideor. Piers, som även driver produktionsbolaget New Romantics, återanvänder idéer och estetiska ideal som refererar och kan kopplas till just romantiken. I sina videor arbetar hon utifrån teman och strukturer som är mer komplexa än vad som syns i bild.
www.irispiers.com

EFFEKT

Det feministiska filmnätverket Effekt, som förra året arrangerade första upplagan av Göteborg Feminist Film Festival, representeras ikväll av Pia Engman. Pickan är filmarbetare, dj och vj. Denna kväll kommer hon att fylla skrymslen och vrår med sina videoprojektioner; vad det blir vet inte ens vi än, men vi är säkra på att det kommer bli storslaget.
www.effektfilm.org

TEXTIVAL

Den litterära aktören Textival finns där man minst anar det. Vi älskar den återkommande litteraturfestival de ordnar varje år, senast på Lagerhuset, och hoppas att en dag få vara en del av den. Textival skapar, samlar och sorterar bland ord och text, inspirerar och utmanar. Denna kväll finns de på plats med textdekorationer och med textläsning som kommer att avslöja tidningsredaktionens alldeles egna bildningskomplex.
www.textival.se

TIDNINGEN DÅ?

Jo, det är en såndärn som en vill läsa på tåget och fikarasten och på toaletten. Vi kommer skriva om saker vi gillar och är nyfikna på. Varje nummer ska ha ett tema och vi tänker fylla sidorna med exempelvis bekännelser, intervjuer med folk vi gillar, fråga professorn, fotoreportage, illustrationer, idolbilder, hjärtespalt, listor, tester och serier. Vi kommer att göra det på vårt sätt; lättsmält men inte ytligt, ingående men inte tungt – vi tänker stort och smått, högt och lågt, privat och allmängiltigt. Vi vill dessutom göra en tidning för er som – precis som vi – tror på jämlikhet oberoende av kön, etnicitet, klass eller funktion.

Det kommer att vara som att ta en långfika med en pratglad bästis.

Tidningsnamn? Det återstår att se."

STARTSKOTT
Kontiki

Storängsgatan 2

Entré 60 kr

Akter på scen TIDIGT så kom i tid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar