tisdag 18 januari 2011

IDAG ONSDAG HAR MAJA HAMMARÉN VERNISSAGE, STENASALEN KL 18-21!!IDAG ONSDAG HAR MAJA HAMMARÉN VERNISSAGE 
STENASALEN KL 18-21!!

STORYTELLER – Journalisten som ville vara en björn
En video och tre lånade berättelser av Maja Hammarén

19 januari - 27 mars 2011
Välkommen på vernissage onsdag 19 januari kl 18
..............................................................................................................................

”Berätta om björnen.”

”Om mig själv menar du? Tja, jag går omkring där, i min stråhatt.”

Tre berättelser: en från Tyskland 1946, en från Thatchers Storbritannien efter Falklandskriget, och ett utdrag ur Alice äventyr i sagolandet, ställs mot en video där radiojournalisten Eric Schüldt och konstnären Maja Hammarén diskuterar intervjumetod och vad den prisbelönte radiojournalisten egentligen vill säga när han berättar att han vill vara en biodlande björn i stråhatt.

Videon ställs mot lånade texter av Stig Dagerman och punkbandet Crass. Alice möter en riddare, intrasslad i sitt eget komplicerade titelsystem, som sjunger en mycket mycket vacker sång som alla som hör antingen får tårar i ögonen av eller också…

”Eller vad då?” sa Alice, för riddaren avbröt sig så hastigt.

”Eller också får de det inte förstås.”


Storyteller… kretsar kring ansvaret i berättarpositionen, exotiserande längtan bort-från-det-här och romantisk ovilja att gå i dialog med världen. Utställningen är första delen i Maja Hammaréns projekt Storyteller som ser på offentliga berättelser och de berättelser vi använder enskilt eller i grupp för att iscensätta oss själva, en kamp eller en tillhörighet.

Utställningen är producerad av Göteborgs konstmuseum

...................

Välkommen på vernissage onsdag 19 januari kl 18.00
Enhetschef Anna Hyltze hälsar välkommen kl 18.30 och Intendent Johan Sjöström presenterar utställningen. Maja Hammarén och Eric Schüldt närvarar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar