onsdag 5 oktober 2011

Det är något i luften - Vernissage 8/10 14.00

Det är något i luften 

Lisa Nordwall, Henrik Rylander, Joyce Ip

Vernissage 8/10 14.00-18.00

Utställningen pågår 8/10 - 6/11


Lisa Nordwall

Lisa Nordwalls alltid människolösa bilder är meditationer över natur och arkitektur. Det finns en stillhet som lockar att dröja sig kvar framför dem. Ofta träder något fram som från början varit gömt för ögat. Nordwall (f. 1978) är utbildad på Gamleby Fotoskola och arbetar även med ambient musik baserad på s.k. field recordings. Hon bor, studerar och arbetar i Stockholm.

Henrik Rylander

Rylander (f. 1966) är fotograf, musiker och ljudkonstnär. Med en bakgrund i det stökiga garagerockbandet Union Carbide Productions närmade han sig senare stramt experimenterande med elektronisk musik och 2005 var han en av upphovmännen till det monotona dronerockbandet The Skull Defekts. Rylanders konst behandlar med skärpa bl.a. informationssystem i samhället och mänskliga tillstånd. Han är utbildad på Fotohögskolan i Göteborg där han också är baserad och har haft flertalet utställningar.

Joyce Ip

Joyce Ip (f. 1977) är konstnär utbildad på Kungliga Konsthögskolan, född i Hong Kong men baserad i Stockholm. Hon arbetar främst med video som rör sig i hypnotiskt fysiska och mentala världar, man försätts i ett tillstånd i hennes konst. Ip har medverkat på en rad utställningar och tillsammans med Roberto Peyre utgör hon Blot som är en mobil bas för utställningar, tankar och aktivism. "Blot is singularly focusing on projects fully engaged in transmutation of cultures and the taste of white darkness oozing throughout visionary practices."

Galleri Äpplet
Östra Hamngatan 16, Göteborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar