onsdag 19 oktober 2011

IDAG onsdag: Release för The Chimurenga Chronicle i Göteborg på Röda Sten, 19-22

Release för The Chimurenga Chronicle i Göteborg
Onsdagen 19 oktober · 19:00 - 22:00
Vi firar världsreleasen av den panafrikanska veckotidningen The Chimurenga Chronicle – en unik upplaga av en fiktiv tidning som gör en tidsresa bakåt i tiden för att återuppfinna nuet. Tidningen är daterad till den 18–24 maj 2008, första veckan av det främlingsfientliga våld som utbröt i Sydafrika 2008. The Chronicle behandlar händelser, scener och situationer världen över under den perioden.

The Chimurenga Chronicle släpps de...
n 19 oktober i ett antal afrikanska städer (Kapstaden, Johannesburg, Lagos, Nairobi) samt - som enda stad i Europa - i Göteborg. På löpsedlar runtom i staden kan man ta del av upptakten inför releasen, och på www.chimurenganewsroom.org.za kan man följa arbetet med tidningen.

Glänta har under året som gått fungerat som The Chronicles allra nordligaste redaktionella utpost, och presenterar den 19 oktober projektet tillsammans med Chimurengas formgivare Graeme Arendse, tillika dj under namnet Boeta G. Boeta G återfinns också bakom skivspelarna denna kväll.

I The Chronicle Reading Room, som är en del av Göteborgs Konstbiennal, kommer tidningen sedan att finnas tillsammans med mikrofilmsläsare, datorer och ett referensbibliotek under biennalens återstående tid.

Röda Sten konsthall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar