torsdag 3 mars 2011

Hey it's Enrico Pallazzo LÖRDAGEN 5 mars, ETT SAMTAL OM MAKT, BILDNING OCH KUNSKAP

ETT SAMTAL OM MAKT, BILDNING OCH KUNSKAP
LÖRDAGEN 5 mars  17:00 - 20:00
Hey it's Enrico Pallazzo

Med utgångspunkt i en problematisering av begreppen bildning och kunskap bjuder Aktivering Jämställdhet, Textival och Skup Palet in till en föreläsning, paneldiskussion och workshop. Under dagen utforskas frågor rörande vem som har tillgång till bildning, hur bildning kan ses som kodad och om hur kunskap produceras. Hur förhåller sig bildning och kunskap till begrepp som makt, kön, etnicitet och klass?MEDVERKANDE:

MOA MATILDA SAH...LIN [koreograf]
ANNA VIOLA HALLBERG [konstnär]
DAVID SOLBERGER [lärare/projektledare]
Moderator: Anja Vikingson
PROGRAM:

17.00-17.45

Presentation av WISP (Women In Swedish Performing arts eller What Is Stha Problem?), Moa Matilda Sahlin
18.00-19.00

Paneldiskussion: MOA MATILDA SAHLIN, ANNA VIOLA HALLBERG OCH DAVID SOLBERGER
19.00-21.00

Workshop, mingel och buffé.
Workshopen arrangeras av Textival som en del av deras projekt Bildningskomplexet. Den genomförs med utgångspunkt från samtalet och utgår från idéer och tankar om Bildning, okunskap och känslan av att inte förstå. Till detta knyts de medverkandes egna erfarenheter och en specialutformad enkät. Workshopen genomförs med sex personer åt gången.

Resultatet från workshopen kommer sammanställas till ett separat textverk och diskuteras den 26 mars på Pustervik Lagerhuset under Textivals arrangemang. För garanterad plats på workshopen maila maja@textival.se. Se även:
www.textival.se/bildningskomplexet

Kvällen bjuder även ett performance av Tina Carlsson samt konst av Jenny Krumlinde. Tiden är 17:00 och platsen är Hey It's Enrico Palazzo, Sockerbruket 20-22, Klippan, Göteborg. Kostnaden är 100 kr, i detta ingår mat och dryck. Anmälan sker till camilla.ohlson@kro.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar