onsdag 1 april 2020

Soffvisningar på Moderna Museet





Många museum och konsthallar har stängt nu, men flera utav dem har nu digitala tjänster som gör att man fortfarande kan ta del av utvalda utställningar eller programverksamhet.
Moderna museet kommer ha stängt till 14 april som det ser ut i dagsläget, men varje dag kl 12 har de soffvisningar. Det står att de ska vara 10 minuter, men de är de inte som tur är, för det roligt att titta på dem. Fram till 5 april finns det planerade visningar som det ser ut nu.
Visningarna utförs av personalen på Moderna museet som är från olika discipliner och de tar upp olika delar av museet med olika ingångar. Det finns även visningar på engelska och för barn.

Jag har nu på morgonen tittat på en visning av Fredrik Liew som arbetar som intendent på museet och har arbetat med Walid Raad och utställningen Helt ärligt, vädret hjälpte. Det är väldigt roligt och intressant att få höra hans berättelser kring verken. Han berättar om Walid Raads tankar och hans arbetsmetod och han sätter ihop olika verk på ett personligt sätt. Visningen gör att jag väldigt gärna vill se mer, och att jag hoppas att jag kommer få se utställningen i IRL också.
Den visningen är på ca 30 min.
Länk till just den visningen.
https://www.facebook.com/watch/?v=2937550062957572

På Modernas hemsida finns det länkar till flera utav de visningar som har varit. Om du vill se visningarna live så behöver du nog ha ett inlogg till Facebook eller Instagram.


SOFFVISNINGAR

Livesänd guidad visning
Datum: se kalendern
Tid: kl 12
Längd: ca 10 minuter
Språk: på svenska eller engelska, se kalendern
Instagram: @modernamuseet
Facebook: Moderna Museet

Mycket mer information finns på Moderna Museets hemsida. Där finns också en hel del andra digitala tjänster som de har.

länk till Modernas hemsida:
https://www.modernamuseet.se/stockholm/sv/aktiviteter/soffvisningar/
https://www.modernamuseet.se/stockholm/sv/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar