onsdag 8 april 2020

Två stipendier att söka nu


Nu finns det två stipendier att söka för konstnärer, ett i Stockholm och ett i Västra Götaland.

***

Stockholm Stay at Home Residency
Ett konstnärsstipendium för dig som måste stanna hemma

Syftet
Stipendiet tilldelas Stockholmsbaserade konstnärer som vill eller måste stanna
hemma i Stockholm och jobba. Tanken är att stipendiet ska ge ett ekonomiskt
andrum och skapa möjlighet att en tid fokusera på ett nytt eller pågående projekt.

Ansök 6 – 20 april

Våren 2020 är ansökan till Stockholm Stay at Home Residency öppen för kvinnliga, frilansande konstnärer baserade i Stockholms län med barn i förskole- och skolåldern. Två konstnärer kommer att tilldelas 30.000 kronor vardera. Ansökningstiden är 6 – 20 april 2020.

Ansökning görs enbart via formuläret nedan genom att berätta om ett nytt eller pågående konstnärligt projekt som du behöver få möjlighet att fokusera på. Fyll i din ansökan så noga som möjligt. Skriv gärna texterna först i en ordbehandlare och kopiera sedan in dem i formuläret. Mottagarna av stipendiet meddelas 8 maj och utbetalning av prispengar sker omedelbart. Beslut om stipendiaterna tas av stipendiets grundare Sofia Curman och en inbjuden jury.

https://www.sthlmstayathomeresidency.com/

******

Utlysning för fria utövare: Residency at Home

För att snabbt kunna stötta fria kulturutövare i en tid då många drabbats hårt har Förvaltningen för Kulturutveckling i Västra Götaland beslutat att utlysa 25 stipendier för enskilt residensarbete, under rubriken Residency at Home.

Här får professionella fria utövare i Västra Götaland, från alla konst- och kulturområden, möjlighet till ett tillfälligt ekonomiskt stöd för att fördjupa och utveckla sin konstnärliga praktik.
Tio residensstipendier är vikta till utövare inom litteraturområdet som en del av residensprogrammet AIR Litteratur Västra Götaland. Övriga stipendier fördelas utifrån antal sökande med uppfyllda kriterier från respektive konstområde.
Residensen är fyra veckor långa, där residenskonstnärerna kan förlägga sitt arbete när de vill maj–september.

Vem kan söka?
Professionella fria utövare inom alla konst- och kulturformer kan söka. Till exempel författare, konstnärer, poeter, serieskapare, bildkonstnärer, tonsättare, dansare, skådespelare, musiker, konsthantverkare, filmare, regissörer, ljudkonstnärer, performancekonstnärer, eller cirkusartister. Den som söker ska vara boende i Västra Götalandsregionen.

Det här ingår i residensen
Residensen är fyra veckor långa som de antagna residenskonstnärerna kan förlägga när de vill under perioden maj–september. Platsen är hemma hos konstnärerna, eller i närmiljön, till exempel egen studio. I residensen ingår ett stipendium på 20 000 kr per person.

Så här söker du
Du ansöker senast 23 april via digitalt formulär som du hittar här. Besked ges i mitten av maj.

Kriterier och urval
Kriterier för dig som söker är att du ska vara professionell fri utövare, boende i Västra Götaland. I urvalet tar vi hänsyn till hur den sökande planerar att använda sin tid för att fördjupa och utveckla sin konstnärliga praktik. Vi strävar också efter en bred representation gällande kön, ålder, genre och geografisk spridning. I referensgruppen för urvalet ingår konsulenter från de olika konstområdena på Förvaltningen för kulturutveckling.

https://www.kulturivast.se/fria-kulturutovare/utlysning-for-fria-utovare-residency-at-home

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar