lördag 30 oktober 2010

IDAG!!! DAVID MOLANDER på KULTURHUSETIdag tycker jag alla ska gå på David Molanders utställning på Kulturhuset i Stockholm!!!!


David Molander: Stockholmssnitt

David Molander fick sitt genombrott med verket "Slussen" (2010) som blivit en del i den pågående debatten om Slussens framtid. I denna utställning utvecklar han sin serie "En urban anatomi" och ser här till hela vårt stockholmslandskap.


...Vår stad består av en mängd knutpunkter som Centralstation, Slussen och Stureplan. Vägar, korsningar och gångar som leder fram till dem blir som lemmar i en urban anatomi. Dessa knutpunkter är också klassiska mötesplatser.

Konstnären David Molander har under längre tid fotograferat utsnitt av Stockholms miljöer. Ur hundratals dokumentära fotografier framställer han sedan nya digitala bilder. Vi möter en organisk miljö där detaljer av vår stad känns igen, men där helheten mer kan liknas vid en stad utan förlaga.

Fotografierna belyser frågor om hur vi navigerar i stadsrummet och hur knutpunkter uppstår. Arkitektur, rumslighet och den sociala miljön knyts samman och skapar tillsammans en ny bild av den urbana miljön omkring oss.

David Molander (1983) har precis tagit sin examen vid Högskolan för fotografi i Göteborg. Han arbetar med fotografi och digital bildkonstruktion och intresserar sig för urbana miljöer.

Molander har även publicerat ”Stadens hjärta – en essä om Slussen” som vann Svenska Kulturfondens Hans Ruin-stipendium. Han representerar Sverige i en internationell utställningsturné, ”reGeneration 2: Tomorrow's Photographers Today”.

UTSTÄLLNINGEN INVIGS LÖRDAG 30/10 KL 13.00


KULTURHUSET
Sergelstorg, Bibliotek plattan
 
 
Idag kl. 13:00 - den 23 januari 2011 kl. 17:00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar