söndag 22 maj 2011

Göteborgs Konsthalls kvällsaktiviteter nästa vecka.

Göteborgs Konsthall har ett späckat schema nästa vecka. Det är kvällaktiviteter nästan varje kväll, måndag, tisdag, onsdag och fredag.


Filmprogram på Göteborgs Konsthall

KONSTNÄRLIGT MAGISTERPROGRAM I FILM

med inriktning mot curator för film och video
MÅNDAG 23 maj, 19.00-22.00

Tillsammans med Konsthögskolan Valand startade Filmhögskolan hösten 2010 en ettårig utbildning för curatorer på magisternivå med inriktning på film och video. Den 23 maj visar två av studenterna, Anna Linder och Fredrik Egerstrand, sina projekt på Göteborgs Konsthall.

PROGRAM
19.00-19.30 Mingel med snacks
19.30-20.30 Almost Out of Sight av Anna Linder
20.30-22 Ett samtal om resande, åldrande och ungdomen av Fredrik Egerstrand

Almost Out of Sight , nästan utom synhåll – som i att sikten är skymd och att vi människor ibland inte vill bli sedda utan tar andra vägar; rätt oväntade. Programmet innehåller Scream av High Heel Sisters, Jannicke Låkers Per, 3:30-7:30 noen gang i mars 1998, White Shoe Station av Sara Preibsch, Jonathan Lewalds Mormors Öga och Maja Borgs Ottica Zero.Curator: Anna Linder

Ett samtal om resande, åldrande och ungdomen
Medverkande: Författarinnan Birgitta Stenberg och Anna & Linda (två 18-åringar som reste till Paris för att undersöka ungdomens moraliska förfall).
Uppläsare: Nina Zanjani
Live: Maja Gödicke


Filmprogrammet är producerat av Weld för festivalen Almost out of sight 1-20 april 2011 www.weld.se. Visningen på Göteborgs Konsthall ingår i Anna Linders magisterexamen vid Filmhögskolan och Valand i Göteborg; Curator Film & Video.


ADA-SEMINARIUM: ÄR NI KONSTNÄRER NU, KREATÖRER?

TISDAG 24 maj, 17.00-20.00
Göteborgs Konsthall och ADA (Association for Design and Advertising) anordnar ett seminarium om kreatörer som börjar kalla sig konstnärer.

Tidigare har många flytt ett konstnärskap och allt vad det för med sig. Idag kanske det är biljetten från krav, beställare och byråpressen? Vi vill förstå mer om anledningen till varför fler och fler kreatörer kallar sig konstnärer.”

Medverkande:

Viktor Byhr, f.d. reklamkreatör som bytt till att vara konstnär
Annika Berger, konstnära modedesigner på Weekday med egna märket
Skyward
Moderator är Erik Nissen Johansen, konstnär och grundare till Stylt Trampoli.

ART AFTER WORK MED ARIS FIORETOS


ONSDAG 25 maj, 18.00-20.00
Aris Fioretos är författare, översättare, docent i litteraturvetenskap och professor i estetik på Södertörns högskola. Hans roman Den siste greken från 2009 har vunnit Sveriges Radios Romanpris och Gleerups litterära pris. År 2010 var han en av sommarpratarna i P1. På Göteborgs Konsthall kommer Fioretos att reflektera kring aspekter av Idris Khans konstnärskap som fångat honom.


A REPETITION OF SOUND

FREDAG 27 maj, 18.00-21.00
Under en tidig försommarkväll på Göteborgs Konsthall kommer ett antal internationella och Göteborgsbaserade ljudkonstnärer och musiker att göra ett flertal framträdanden i utställningsrummet. Där tolkar de Idris Khans arbeten på olika sätt. Fokusen i tolkningarna ligger på berättandet och det repetitiva i Khans konst. De inbjudna musikerna har på olika sätt en koppling till dessa teman och turas om att fylla Göteborgs Konsthall med olika ljud och oljud denna kväll.
Medverkande:
Anna Lindal och Eva Lindal
Cheap imitation
Finn Loxbo och Olle Huge


Curator för ljud- och musikprogrammet:
Louise Waite


Anna Lindal och Eva Lindal
Eva Lindal, violin och Anna Lindal, violin arbetar med ett kontrapunktiskt material som med knappt hörbara successiva förändringar förvandlas till något helt annat. Christian Wolff blir Johan Sebastian på 30 min...


Anna Lindal har studerat violin i Stockholm och Schweiz och varit bosatt och verksam i Schweiz och Frankrike under lång tid. Under en längre tid spelade hon i stråktrion Trio des Lyres, specialiserade på blandade program med barock- och wienklassisk musik på originalinstrument och nyskrivna verk. Hon är porträtterad i filmen ”Livsstråk”. 1983-2001 konsertmästare i Stockholms filharmoniker, 2002-2006 gästprofessor i violin på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Anna Linder medverkade under 2002 som skådespelande violinist i pjäsen Mater Nexus på Stockholms stadsteater. Anna Lindal framträder regelbundet som solist med orkester, som kammarmusiker och i olika grupper för fri improvisation och har spelat in två egna soloskivor. Hon samarbetar med ett stort antal samtida tonsättare och har fått många nya verk tillägnade sig, bland annat violinkonserter av Anders Hillborg och Marie Samuelsson. Anjna Lindal innehar sedan 2008 uppdraget som dekan för Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Under våren 2011 deltar hon som violinist och skådespelare i pjäsen John och svamparna på Unga Dramaten i Stockholm som är baserad på John Cages musik och tankevärld.


Eva Lindal är född 1958 i Stockholm och studerade på Musikhögskolan där och senare i Schweiz och i Kanada. Hon var violinist i Sveriges Radios Symfoniorkester 1986-2000 med Esa-Pekka Salonen som chefsdirigent. Eva Linder frilansar nu med fokus på nutida konstmusik, improvisation samt som barockviolinist. Hon är medlem i bl.a. Ensemble MA, KammarensembleN, Katzen Kapell och Rebaroque Under 2011 spelar och agerar Eva i Unga Dramatens uppsättning av ”John och svamparna”; en happening kring John Cage och hans värld. Regelbunden konsertverksamhet i New York med jazz/improvisationsmusiker som pianisterna Connie Crothers, Carol Liebowitz, Bill Payne (klarinett) och Loranzo Sanguedolce (sax).


Cheap Imitation
Cheap Imitation utgår från välkända poplåtar och filmer i sina kombinerade ljud- och bildverk. Dom rytmiserade ljudlandskapen byggs upp genom samplingar och processande av dom egna rösterna. Duon består av Ann-Charlotte Rugfelt Ferm och Anders Olofson som träffades på Konsthögskolan Valand 2010 och som sedan dess har arbetat ihop .


Finn Loxbo och Olle Huge
Finn Loxbo är gitarrist verksam i Göteborg och kommer att göra en massiv klangväv med stålsträngad gitarr och pappersklämmor. Olle Huge är en Göteborgsbaserad interdisciplinär konstnär. Han arbetar ofta med ljud som grund och verktyg. Efter olika processer brukar resultatet bli en form, en rörelse eller ett bildflöde. Materialisering och visulisering av det vi aldrig ser.

Göteborgs Konsthall, Götaplatsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar