onsdag 25 maj 2011

FREDAGEN DEN 27 MAJ, VERNISSAGER OCH FEST!!!


Spray paint on spray paint © Sven Drobnitza

ok, nu är det snart helg igen och som vanligt är det fullt upp!!! Fredag är dagen, här är listan över fredagens utställningar med fest och mingel garanti! Enjoy!!

 

Vernissage: Ny Nordisk Fotografi 2011

VERNISSAGE
NY NORDISK FOTOGRAFI 2011
HASSELBLAD CENTER
den 27 maj · 18:00 - 19:30

Casia Bromberg, Joachim Fleinert, Mandi Gavois, Erika Hedman, Sven Drobnitza, Kerstin Hamilton, Linda Hofvander, David Molander och Johannes Samuelsson. Curator: Dragana Vujanovic.

Välkommen till vernissage fredagen 27 maj kl 18.00-19.30 i Hasselblad Center.

Årets utställare har valts av Pirkko Siitari, Tessa Praun, Gunilla Knape och Dragana Vujanovic.

Kl 18.30 invigs utställningen och 2011 års Victorstipendiater presenteras av den internationella juryn bestående av Anne Williams och Anna Fox.

Bild: Spray paint on spray paint © Sven Drobnitza

Högskolan för fotografi ~ Vårutställning 2011 

Fredag 27 maj kl. 17:00 slutar den 5 juni kl. 17:00  

Konstnärliga kandidat- och masterprogrammet i fotografi visar under perioden 27 maj – 5 juni verk i skolan på Chalmersgatan 4, Göteborg.

VERNISSAGET ÄR FREDAG 27 maj klockan 17.00-...
Då utlovar vi; Simon som gräddar veganvåfflor, Pingisbord, Soffhäng, Dans, Mys och Konst!

DJS dagen/kvällen till ära är:
Alexander Palmestål +
Louise och Erik
!!!!!

Medverkande konstnärer:

Simone A.M. Ærsøe, Hannes Anderzén, Nora Bencivenni, Mona Bensafiddine, Simon Berg
Anna Bergsten, Malin Bernalt, Erik Betshammar, Simon Blanck, Lotte Christensen
Anna Classon, Ioana Cojocariu, Petter Dahlström, Jasmin Daryani, Minna Forssberg, 
Pär Fridén, Ivar Hagren, Azra Halilović, Lotta Hammar, Cora Hillebrand, John Häggblom
Susan Karavelli, Anders Karlén, Alexander Kirkhoff, Kristin Kramer, Sannah Kvist, Christopher Landin, Elin Liljeblad, Suany Estay Madera, Niilas , Anja Olofgörs, Peo Olsson, Avneet Padda, Alexander Arnild Peitersen, Lena Rogy, Lina Rojzman, Jennie Rosberg, Simon Skuteli, Jessica Slipp, Peter Stenkvist, Johan Stenström, Adel Szakacs, 
Lotta Törnroth

KOMKOMKOM!!! PUSS/HFF

ÖPPETTIDER:
27 Maj - 5 juni.
Vardagar: 16-19
Helg: 12-17

För mer information vänligen kontakta
Anja Olofgörs, pressansvarig 070 6402011, varutstallningen11@gmail.com
Chalmersgatan 4, Göteborg


 

A REPETITION OF SOUND

Fredag 27 maj kl 18-21 på Göteborgs Konsthall

Under en tidig försommarkväll på Göteborgs Konsthall kommer ett antal internationella och göteborgsbaserade ljudkonstnärer och musiker att göra ett flertal framträdanden i utställningsrummet där de tolkar Idris Kahns arbete på olika sätt. Fokuset i tolkningarna kommer att ligga på berättandet och det repetetativa i hans konst. De musiker som har bjudits in har på olika sätt en koppling till dessa teman och turas om att fylla Göteborgs Konsthall med diverse olika ljud och oljud.

Medverkande artister:
Anna Lindal & Eva Lindal
Cheap Imitation
Finn Loxbo & Olle Huge

Curator för ljud- och musikprogrammet är Louise Waite.

Mer information om medverkande:

Anna Lindal och Eva Lindal
Eva Lindal, violin och Anna Lindal, violin arbetar med ett kontrapunktiskt material som med knappt hörbara successiva förändringar förvandlas till något helt annat. Christian Wolff blir Johan Sebastian på 30 min...

Anna Lindal har studerat violin i Stockholm och Schweiz och varit bosatt och verksam i Schweiz och Frankrike under mycket lång tid. Under en längre tid spelade hon i stråktrion Trio des Lyres, specialiserade på blandade program med barock- och wienklassisk musik på originalinstrument och nyskrivna verk. Porträtterad i filmen ”Livsstråk”
1983-2001 konsertmästare i Stockholms filharmoniker. 2002-2006 gästprofessor i violin på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Medverkade under 2002 som skådespelande violinist i pjäsen Mater Nexus på Stockholms stadsteater.
Framträder regelbundet som solist med orkester, som kammarmusiker och i olika grupper för fri improvisation. Har spelat in två egna soloskivor. Samarbetar med ett stort antal samtida tonsättare och har fått många nya verk tillägnade sig, bland annat violinkonserter av Anders Hillborg och Marie Samuelsson. Innehar sedan 2008 uppdraget som dekan för Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Under våren 2011 deltar hon som violinist och skådespelare i pjäsen John och svamparna på Unga Dramaten i Stockholm – baserad på John Cages musik och tankevärld.

Eva Lindal är född 1958 i Stockholm och studerade på Musikhögskolan där och senare i Schweiz och i Kanada. Violinist i Sveriges Radios Symfoniorkester 1986-2000 med Esa-Pekka Salonen som chefsdirigent. Frilansar nu med fokus på nutida konstmusik, improvisation samt som barockviolinist. Medlem i bl.a. Ensemble MA, Kammarensemblen, Katzen Kapell och Rebaroque.

Under 2011 spelar och agerar Eva i Unga Dramatens uppsättning av ”John och svamparna”; en happening kring John Cage och hans värld. Regelbunden konsertverksamhet i New York med jazz/improvisationsmusiker som pianisterna Connie Crothers, Carol Liebowitz, Bill Payne (klarinett) och Loranzo Sanguedolce (sax).

Cheap imitation
Cheap Imitation utgår från välkända poplåtar och filmer i sina kombinerade ljud- och bildverk. Dom rytmiserade ljudlandskapen byggs upp genom samplingar och processande av dom egna rösterna. Duon består av Ann-Charlotte Rugfelt Ferm och Anders Olofson som träffats på Konsthögskolan Valand 2010 och arbetat ihop sedan dess.

Finn Loxbo och Olle Huge
Finn Loxbo är gitarrist verksam i göteborg och att jag kommer göra en massiv klangväv med stålsträngad gitarr och pappersklämmor.

Olle Huge är en Göteborgs baserad interdisciplinär konstnär. Olle arbetar ofta med ljud som grund och verktyg. Efter olika processer brukar resultatet bli en form, en rörelse eller ett bildflöde. Materialisering och visulisering av det vi aldrig ser.

Göteborgs Konsthall, GötaplatsenReleasefest 4 ARK #7 VERKLIGHETEN

Det är äntligen dags för ett nytt nummer av 4 ARK och det vill vi självklart fira tillsammans med er alla! Så vi bjuder in till FEST i samarbete med Arkitektursektionens vårutställning.

Tid: fredag 27/5 kl. 22:00-03:00
Plats: Betonghallen, Betonggården, Göteborg
Pris: 60 kr, och då ingår givetvis 4 ARK #7 VERKLIGHETEN
DJ: Sankt Göran & Olof Dohnhammar (The Eye, Mercury, Golvet) spelar funky disco och åttiotalsdoftande house
VJ: Erik Berglin (www.erikberglin.com)

Dj marathon med 4 ark 22 - 00!


Gästlista gäller för att komma in, så skicka ditt namn till fest@0ark.se, senast kl. 12:00 den 27:e. Kom ihåg att gästlista inte garanterar att du får plats så kom i tid för vi räknar med fullsatt!
Glöm inte heller att ta med kontanter.

Varmt välkommen önskar 4 ARK redaktionen

www.0ark.se / redaktionen@0ark.se
Betonghallen
Betonggården
Göteborg, Sweden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar